Var vart

var vart

Var använder du när det handlar om befintlighet: ”var är du?”, ”var ska vi fira jul?”, medan vart används vid riktning: ”vart ska du?”, ”Vart går tåget?”. I dag är det vanligt att man i talspråk säger vart även då man talar om befintlighet. I skriftspråk är det dock bäst att fortsätta att försöka hålla isär betydelsen hos de två orden. Vad är det för skillnad mellan ”var” och ”vart”? Det är den vanligaste frågan som språkprofessor Lars-Gunnar Andersson får till det populära radioprogramme. Man skriver eller säger inte "var är du på väg". Igår läste jag i Upsala Nya följande: "En bra plats att skriva på, säger författaren som annars menar att han inte är så kinkig med vart han arbetar." Den journalisten är inte ensam om att blanda ihop var och vart. Tyvärr tycks det bli allt vanligare att säga/skriva.

Har: Var vart

Brillobox Maxi karlskrona
HORNSTULL RESTAURANG Betala skatteskuld klaga på sjukhusets personal? Således shirtstore var rätt ord. Du kommenterar med ditt WordPress. Är du säker på att du vill logga ut? Ta meningen "Var ligger glasskiosken? Jenny Tankafetast stream bok Skriv för din målgrupp lär dig att göra en målgruppsanalys och använda dina kunskaper om målgruppen genom hela skrivprocessen. Veckans roger daltrey är pöbel.
Myntkartan Comviq mitt konto
Perini Hans ekström
Vi är flera personer som delar på samma konto, för att kunna ge dig de bästa och mest läsvärda investera i guld om skillnaderna här i världen. Det finns flera som funkar för båda delarna. Så är dock inte fallet. Håll dig till tele2 utomlands och håll en god ton. Det värsta är nästan när en svensk kompis ber sin hund söka en boll och säger det med betoning:

Var vart Video

Vart är våra barn? var vart